TZATZIKI - en til gemmeren

Spicy marinerede KALKUNBRYSTER

Spicy marinerede kalkunbryster

Smag, smag og smag. Er det ikke det god mad handler om? Så tror jeg i hvert fald at disse kalkunbryster går under kategorien god mad! Som det nok er gjort klart i tidligere indlæg, så elsker jeg grillmad og jeg elsker at grille. Marinarede giver en smadder lækker (og meget stærk) smag til kødet – så skær endelig ned på pebber og chili, hvis du ikke er til det meget spicy. Men det er jo godt for forbrændingen ;)

Spicy marinerede kalkunbryster

Spicy marinerede kalkunbryster

4-6 personer

1 kalkunbryst – ca. 900 g.

Marinade

½ spsk. grøn peberkorn (knus dem i en morter eller på en tallerken)
½ spsk. oregano
1 spsk. paprika
1 spsk. tørret chili
½ spsk. gurkemeje
1 dl. olie
½ spsk. balsamico eddike
En sjat tabasco (et par dråber)
Salt og peber

  1. Bland alle ingredienser til marinaden
  2. Skær kalkunen i passende bøffer (hellere flere små, end få store)
  3. Læg kalkunbøfferne i marinaden i 2-3 timer.
  4. Læg dem derefter direkte på grillen i 8-10 min. i alt afhængig af tykkelsen 

Sørg for noget tilbehør som står godt til den forholdsvis krydrerede smag – f.eks. tzatzikisquash og ærtesalat og grøntsagsspyd.

Spicy marinerede kalkunbryster

Velbekomme!

   

3 kommentarer

  • kathrine

    Har du nogen idéer til sund morgenmad? Jeg er kørt lidt død og mangler noget inspiration. Du har forresten en virkelig god blog :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Kathrine,
      Først og fremmest mange tak! Og jeg har også selv haft en meget ensformig morgenmad, men lige så snart hverdagen begynder igen så har jeg planer om at eksperimentere med lidt forskelligt! For morgenmad skal jo heller ikke være fint og fancy, men hurtigt, lækkert og mættende! Jeg er helt vild med frugt og skyr (og chokolade) om morgenen, ellers har jeg før spist meget havregrød – men jeg vil helt sikkert komme med en del indlæg med inspiration til morgenmad når hverdagen begynder igen, hvilket jo er snart! :)
      Fortsat god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] nogle uger siden var vi gået i rigtig grill-mode herhjemme, og denne salat blev lavet sammen med kalkunbryster, tzatziki og grillede majskolber! Når man snakker om at servere noget friskt til kødet, så er […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TZATZIKI - en til gemmeren