SPIS ROM // markeder

SPIS ROM // restauranter

Spisetid, men hvor skal vi spise? Det dilemma stod vi i første aften og vi lavede en alt for forhastet beslutning. En restaurant, på en rigtig restaurantgade med tjenere på gaden – dårlig kombi og dårlig mad. Så derefter søgte vi mod sidegaderne og gerne sidegaderne til sidegaderne eller mod Trastevere. Vær’ opmærksom på at mange restauranter først åbner 19.30 og ofte spises der først en del senere – mange lokale kom først da vi gik. Alle andre måltider end det første var smadder gode og her har I en guide, så ikke spilder tid, penge og gode madoplevelser i Rom.

SPIS ROM // restauranter

SPIS ROM // restauranter

Ditta Trinchetti

Trastevere er uden tvivl Roms hyggeligste bydel og da vi trissede rundt fandt vi to café/restauranter, som vi simpelthen ikke kunne vælge imellem. Ditta Trinchetti er simpelthen så hyggelig, med garnnøgler hængende ned fra loftet og rigtig flinke tjenere. Vi fik to salater, men de har også pizza og pasta på menukortet, som så rigtig lækkert ud.

Hvor: Via della Lungaretta 76

SPIS ROM // restauranter

Trattoria ”da Lucia”

Da Lucia havde vi læst anbefalingere af flere steder på nettet og i guidebøger. Den ligger også Trastevere, lidt længere inde i de små gader, hvor der hænger tørresnore fra vindue til vindue.

Restauranten er hyggelig og lokal, og den er virkelig et besøg værd. Vi fik nogle rustikke kødretter og en panna cotta hver til dessert, som var helt i top.

Hvor: Vicolo del Mattonato 2 

SPIS ROM // restauranter

SPIS ROM // restauranter

Trattoria la taverna dei 40 (antipasti + pasta)

På bagsiden af Coloseum ligger denne hyggelige restaurant gemt. Vi var smadder heldige, for 10 minutter efter vi havde sat os var restauranten fuld, selvom klokken var 13. Vi startede med en antipasti, som ikke var noget specielt.Men herefter tog vi en chance og valgte “dagens specialiteter” som var en pastaret med butterbeans og ravioli med spinat og tomatsovs. Super fint mad og rigtig hyggelig stemning – man var ikke i tvivl om at restauranten er utrolig velbesøgt blandt de lokale.

Hvor: Via Claudia 24

SPIS ROM // restauranter

SPIS ROM // restauranter

L’orso 80

Vi havde fået anbefalet denne restaurant, som skulle være kendt for at lave en suveræn antipasti. Så antipasti skulle vi selvfølgelig have. Og nøj hvor var det noget af en omgang, der blev serveret. Der var næsten et helt måltid til to i en antipasti, som ses på billedet. Det ville være en rigtig fin forret til 3-4 mennesker. Hvis restauranten ser tom ud udefra skal I ikke lade jer skramme, der er både side- og baglokale, som var godt fyldt.

Hvor: Roma Via dell’Orso 33

SPIS ROM // restauranter

SPIS ROM // restauranter

Cantina & Cucina (på facaden står: Hosteria Pizzaria)

Denne gade skulle være kendt som pizza-gaden og pizza var lige hvad vi havde lyst, siden vi ikke havde fået det overhovedet. Men da vi fandt restauranten, som var blevet anbefalet som pizzastedét, så var vi ret skuffede. Så vi traskede videre og fandt Cantina & Cucina. Det er et smadder friskt sted, med en virkelig fed og rigtig hyggelig stemning. Bare atmosfæren er et besøg værd. Både pizza og pasta retterne så rigtig gode ud, men jeg fik en omgang saltimbocca og min mor fik en overdådig tallerken med oste, skinke og forskellige pølser. Til maden fik man lunt foccacia.

Hvor: Via del Governo Vecchio 87

FIND VEJ

[mappress mapid=”2″]

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPIS ROM // markeder