CHOKOLADEKNAS med jordbær og crumble

STENOVNSPIZZA

stenovnspizza

Pizza er ikke bare pizza – og intet slår den hjemmelavede. Pizza er lig rigtig søndagshygge herhjemme, og især når den bliver lavet på pizzastenen på grillen bliver der væltet kegler. Genkendelsens glæde er da bare fantastisk! Det skønne ved pizza er at den ikke nødvendigvis behøver at være den store kaloriebombe for at være smadder skøn. Jeg har her lavet en fuldkornsversion med 3 forskellige former for topping: en med laks og spinat, en med kylling og peberfrugt og den sidste med kylling, peberfrugt og parmakinke. På dem alle er der selvfølgelig min yndlingstomatsovs og bøfmozzarella.

En udfordring fra mig til dig er om du kan formå at lave din pizza mere misformede end mine! Nå, men ligegyldig formen så er det en virkelig god pizza med det helt rigtig knas og dejlig smag. Hvis du ikke er ejer af en pizzasten har du to muligheder: enten at anskaffe dig en eller lave den i ovnen – det kan du sagtens!

stenovnspizza

stenovnspizza

stenovnspizza

Stenovnspizza

Pizzadej

Inspiration: Lone Kjær

2,5 dl. vand
20 g. gær
2 tsk. salt
200 g. durummel
ca. 150 g. italiensk hvedemel (type 00)

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt salt
  3. Ælt først durummellet i og dernæst hvedemelen til dejen er glat og smidig
  4. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time
  5. Slå dejen ned på et meldrysset bord
  6. Del den i det antal stykker du ønsker og rul dejen tyndt ud
  7. … Jeg delte den i 3, da det passede til pizzastenen og så kunne jeg prøve med 3 forskellige slags fyld

Fyld

1/2 portion tomatsovs
175 g. kylling + 1/2 peberfrugt + 2-3 skiver parmaskinke
175 g. kylling + 1/2 peberfrugt
150 g. laks + 1 håndfuld spinat
1,5 bøfmozzarella

  1. I ovn: Tænd ovnen på 225 grader og lad bagepladen blive i ovnen
  2. På grill: læg pizzastenen på grillen og varm den op
  3. Rul dejen ud og kom tomatsovsen på
  4. Forbag pizzaen i 5 min.
  5. Tag pizzaen ud og kom fyldet på
  6. Bag pizzaen færdig i ca. 7-10 min. indtil osten er smeltet og skorpen er helt sprød

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADEKNAS med jordbær og crumble