PORTOBELLOSVAMPE med SPINAT

STRACCIATELLA IS

Stracciatella is

Hvis du ikke har ismaskinen i fryseren lige pt. så er det sørme på tide nu. Selvom sæsonen måske skriger mere på slankekurer en søde sager, så er det nu på tide at indse at livet er til for at blive nydt – og denne is gør bestemt ikke livet værre. For ikke at pakke det ind i pap og papir så er det min absolut yndlings-is og jeg ikke smagt nogen bedre, selv ikke hos de bedste isbutikker. Mine gamle squash-piger kan vist godt skrive under på at den er værd at vende tilbage til.

Og jeg kan love dig for, at hvis vi engang skal ud og have is – så køber jeg aldrig is uden at vælge en kugle med stracciatella. Kald mig bare kedelig, det er ok ;) Men hvis du vil forkæle dig selv eller andre, så er denne is en sikker vinder.

Jeg har samtidig gravet lidt i gemmebogen og fundet nogle dessert som isen vil matche lige i øjet:

Crumble med æble, blåbær og chokolade

Brownie

Stenalder-venlig tærte med kokos, citron og chokolade

Mazarinkage med chokolade og lime

Creme brûlée med chokolade og skyr

Stracciatella is

Stracciatella is

Stracciatella is

Portionen er ca. dobbelt op af det der kan ses på billedet

Korn fra 1/2 vaniljestang
250 ml mælk
150 ml fløde
75 g. chokolade
100 g. sukker
1 æg

  1. Hak chokoladen mellemfint
  2. Pres med en kniv lidt sukker med vaniljekornene på et spækbræt så kornene bliver adskilt
  3. Pisk sukker, vanilje og og æg lyst og let skummende over et vandbad ved middelvarme
  4. Tag skålen af vandbadet og pisk resten af ingredienserne i
  5. Hæld massen i ismaskinen til isen har den rette konsistens og sæt i fryseren
  6. … Hvis du ikke har en ismaskine kan du følge denne guide

Stracciatella is

Velbekomme!

   

7 kommentarer

  • Y

    Hvor jeg dog elsker din holdning til, at livet er til for at blive nydt :-)

    Og hvor ser isen dog helt vildt god ud – det kunne være man skulle prøve den af :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Dejligt at du også synes det! Og mht. isen, så mååå du prøve den – den er virkelig en vinder :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] der eller hvis du stadig bare nyder hyggelig mad så er nøddekurve en vinder … og med en masse stracciatellais, mums behøver jeg sige […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Silke

    Har lige fået øje på din blog og synes den er super!
    Hyggelige billeder :)

    Hvor er is-skeen fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Silke,

      Mange tak, det er jeg rigtig glad for! Uhh det er noget arve-værk lagt ude, så den bliver lidt svær at hjælpe med, men inspiration og imerco har nogle smadder fine nogle! :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Den ser super lækker ud :)

    Men hvor mørk en chokolade har du brugt?
    Mvh Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Hej Trine,

      Mange tak – det er uden tvivl min yndlingsis :D
      Jeg bruger 70% eller 80% i det leje!

      God weekend
      Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PORTOBELLOSVAMPE med SPINAT