SALTINDBAGT KNOLDSELLERI

Sunde SNURRER med tun og kylling

Sunde snurrer med tun og kylling

Sunde snurrer med tun og kylling

Hvis man kan lave kanelsnegle til kanelsnurrer, hvorfor skulle man så ikke kunne lave pizzasnegle til snurrer? Jeg tog chancen og det skulle ende med at blive en af de mere vellykkede.

Flere har efterspurgt ideer til madpakken, og grunden til at der ikke er utallige af dem her på bloggen er at jeg er pjattet med rester til frokost (og morgenmad for den sags skyld). Nogle af de anbefalelsesværdige her på bloggen er dog frokosttærten og kyllingesalaten, som jeg også har brugt i disse snurrer.

Hvis du tænker at de ser alt for fancy ud, så skal du ikke lade dig skræmme. Det er uhyre nemt når man først har taget på dem, og jeg har prøvet så godt jeg kan at vejlede i opskriften. Dejen er en typisk skøn pølsehorn / pizzasnegle dej med et twist af gulerod og fyldet har jeg lavet i to varianter. En med kylling og en med tun og hytteost. Og hvilken en var så min favorit? Fisk – de var gode begge to, så prøv dem ;)

Sunde snurrer med tun og kylling

Sunde snurrer med tun og kylling

Sunde snurrer med tun og kylling

Sunde snurrer med tun og kylling

20-24 stk.

2 gulerødder
2,5 dl. mælk
30 g. gær
1,5 dl. skyr
1 tsk. salt
125 g. rugmel
75 g. fuldkornshvedemel
Ca. 300 g. hvedemel

Smuldr gæren i en skål
Lun mælken og rør det ud i gæren
Tilsæt skyr, gulerødder, salt, rugmel og fuldkornshvedemel og bland det hele godt
Tilsæt hvedemel indtil dejen er æltet godt igennem og ikke klistrer
Lad dejen hæve i 1/2-1 time et lunt sted
Lav herimens fyldet
Del dejen i 2  stykker og rul den halvtyndt ud i et rektangel
Fordel fyldet tyndt og jævnt ud
Fold dejen to gange (1/3 ind over dejen og derefter den anden 1/3 over her, som et brev) så man har 3 lag
Sær dejen i ca. 2 cm bredde
Skær et snit på langs, men lad et stykke hænge sammen i toppen (se billedet)
Twist benene og txist disse i hinanden så du har en snurrer
Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter
Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter

Tunfyld

1 dåsetun
3-5 spsk. hytteost
1/2 rødløg, fint hakket
1 spsk. pesto
Citronsaft fra 1/2 citron
Salt og peber

Bland alle ingredienser
Smag til med salt, pesto og citronsaft

Kyllingefyld

100-150 g. kyllingebryst
Ca. 1 spsk. skyr
Citronsaft fra 1/2 citron
Ca. 1/2 tsk. salt
1 spsk. pesto
1/2 rødløg, fint hakket

Riv/skær kyllingen i små stykker
Bland alle ingredienser i en skål
Smag til med salt, pesto og citronsaft

Sunde snurrer med tun og kylling

Velbekomme!

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

2 kommentarer

  • De ser bare helt vildt lækre ud! En super fin ide at lave dem grove og så bruge dem som fx madpakker ;-) Tror måske jeg vil prøve med noget pesto eller soltørrede tomater …
    Knus Anna
    anna-mad.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Mange tak søde du! :) Pesto ville være såååå godt i – sig lige til hvis du laver dem :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SALTINDBAGT KNOLDSELLERI