CREME BRÛLÉE med CHOKOLADE og skyr

TZATZIKI – en til gemmeren

tzatziki

Alle kan pludselig være med på selv de stærkeste retter, hvis de blot får lidt tzatziki til. Vi havde godt gang i grillen her i weekenden, hvor vi lavede pulled pork og spicy marinerede kalkunbryster. Jeg er helt pjattet med krydret mad og også gerne stærk mad, og det må man sige at marinaden var til kalkunbrysterne. Tzatzikien giver et smadder lækkert og frisk pift, som supplement til pestoen.

TZATZIKI

Ca. 400 g. græsk yoghurt (afhængig af hvordan du foretrækker den)
1-2 fed hvidløg
3/4 agurk
2-3 gulerødder
1 håndfuld frisk basilikum (kan udelades)
Salt og pebber
Citronsaft

  1. Riv gulerødder og agurk og læg det på køkkenrulle med salt (for at trække væsken ud)
  2. Bland yoghurt med presset hvidløg og hakket basilikum
  3. Tilsæt gulerødder og agurk
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft

Velbekomme!

   

3 kommentarer

  • Yum, jeg elsker tzaziki – det er lidt ligesom gucamoule, jeg synes bare det går til ALT – men er ekstra vild med det til grillet kød :D

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Anne – ja lige præcis, og det er bare godt til alt altså, både kød, fisk og fjerkræ! :D

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] for noget tilbehør som står godt til den forholdsvis krydrerede smag – f.eks. tzatziki, squash og ærtesalat og […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CREME BRÛLÉE med CHOKOLADE og skyr