JORDBÆRSALSA

“U-syndig” TRIFLI med alt vi elsker

Sund trifli med jordbær og kammerjunker

Mhhh … Det var vist et ret vellykket forsøg! Jordbær, kammerjunker, chokolade, skyr, hyldeblomst og vanilje er en ret så god kombination til en lun sommeraften. Idéen kom, da jeg i forgårs lavede en cheese cake, hvor jeg normalt bruger kammerjunker som bund. Denne gang udskiftede jeg dog smøren (for at binde dem sammen) med chokolade. Så hvorfor ikke gøre det samme i en trifli. Skyren blandede jeg med lidt vanilje og hyldeblomst. Hyldeblomsten kom ind i billede, da jeg i dag vil prøve at lave hyldeblomst-is! Og jordbær …

Den sidste uges tid har min indre crossfitter haft det ret godt, og igår gik min indre løber helt amok og løb 21,5 km! Jeg kan mærke mine ben i dag, og de får ikke lov at bevæge sig specielt lang. Heldigvis er der lidt rester fra den lækre og SUNDE dessert fra igår. I dag er altså en restitutionsdag, men jeg har store planer. Alle de gamle blade skal nemlig bladres igennem, og så vil slå mig ned på altanen og klippe opskrifter ud og sætte i mappe – for det er utroligt så meget inspiration, der er at hente der. Samtidig vil jeg også koble en ny side på bloggen, hvor I kan læse hvad jeg bruger af ingredienser og maskiner, med mærke osv. Der vil lidt efter lidt komme mere på.

Tilbage til desserten. Hvis du vælger at lave fuld portion af kammerjunkerne bliver over halvdelen til overs, så halv portion kan sagtens række. Men tilgengæld kan resten bruges til at gå og snaske af (så forsvinde de hurtigt) eller til koldskål / morgenmad. MEN min far fik den fantastiske idé at fryse det ned og den idé fik jeg hurtigt bygget videre på, for så skal det jo bare bruges til is en dag – det tror jeg kunne blive rigtig lækkert!

kammerjunker

Sund trifli med jordbær og kammerjunker

Sommerlig trifli med alt vi elsker

3-4 portioner

Crunch

1 portion kammerjunker, ca. 400 g. 
75 g. chokolade

  1. Smuldre kammerjunkerne i en skål
  2. Smelt chokoladen over et vandbad
  3. Hæld den smeltede chokolade over kammerjunkerne og bland godt
  4. Hæld evt. massen ud på et stykke bagepapir så chokoladen kan sætte sig bedre

Skyr

500 g. skyr (eller græsk yoghurt)
1,5 spsk. hyldeblomst (jeg brugte Grønne Gårdens)
1/16 vaniljepulver (kornene fra 1/2-1 vaniljestang)

  1. Bland skyr, hyldeblomst og vanilje
  2. Stil på køl

Friske bær

500 g. jordbær (eller andre bær)

  1. Skyl bærerne og skær dem ud i kvarte

Anretning

  1. Læg et godt lag jodbær i bunden
  2. Put ca. 1,5 spsk. skyrblanding i hver skål
  3. Top herefter med crunch, en klat skyr og flere jordbær 

Så kan man vist godt tillade sig at dykke i og nyde en smadder lækker dessert med god samvittighed.

IMG_8459

BONUS: Igen, hvis du vælger at lave fuld portion af kammerjunkerne bliver der en del tilovers. Som tidligere skrevet kan det fryses, men det kan også sagtens holde et par dage og spises til koldskål eller på morgenmaden (ellers forsvinder de hurtigt hvis de bare får lov at stå fremme) ;)

Det faldt mig også lige ind at denne trifli også ville fungere rigtig godt til en stor brunch for venner eller familie – den vil jeg i hvert fald have i mente!

Velbekomme!

Næste indlæg

JORDBÆRSALSA