Stenalder-venlig TÆRTE med KOKOS, CITRON og CHOKOLADE

VILDE krydrede GULERØDDER

Vilde krydrede gulerødder

Vilde gulerødder (det hedder de skam) er lige så velsmagende, som de er fine, og de lå bare og kaldte på at blive købt med hjem. Fortvivl ikke hvis du aldrig har set dem før i supermarkeder, for det havde jeg nemlig ikke. Du kan sagtens bruge normale gulerødder. Der er bare en vis charme over de fine farver, og skrællen gør dem også lidt sprødere og mere autentiske ;)

I stedet for blot at koge dem, har jeg hurtig kogt dem og derefter stegt dem i krydret smør, som giver en noget så skøn smag. Samtidig er der stadig er bid i gulerødderne.

Vilde krydrede gulerødder

Vilde krydrede gulerødder

Vilde krydrede gulerødder

Vilde krydrede gulerødder

4-6 personer

Ca. 12-15 gulerødder

Kryddersmør 

Det er en stor portion kryddersmør, så hvis du ikke tror du får det brugt til noget andet kan du sagtens halvere portionen.

50 g. smør
3 store kviste rosmarin
1 lille håndfuld friske basilikumblade
Skal fra 1/2 citron

  1. Skrub gulerødderne for jord og skær enden af
  2. Kog dem i ca. 5 min.
  3. Hak rosmarin, basilikum og citronskal fint og bland med smør
  4. Skær gulerødderne ud i 2-4 stykker og tør dem i et viskestykke
  5. Varm en god klart smør på panden
  6. Steg gulerødderne heri i 2-5 min.

De er rigtig gode som tilbehør til fisk, bl.a. laks – men de kan også sagtens serveres til kød.

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenalder-venlig TÆRTE med KOKOS, CITRON og CHOKOLADE